fredag 31 oktober 2014

Sirapskakor (juni 2013)

Jag bakade dessa till min sons avslutningsdag i nian förra året.

Ingredienser:

* 200 g smör eller margarin

* 1,5 dl socker

* 1 msk sirap

* 2 tsk bakpulver

* 2 msk vaniljsocker

* 5 dl vetemjöl






Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mikra fett en aning eller använd rumsvarmt.
  3. Vispa fett, socker och sirap i några minuter.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda ihop allt till en deg.
  6. Dela den i fyra delar. Rulla ut varje del till längder à 40 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, med 8 cm mellanrum (degen flyter ut vid gräddningen).
  7. Grädda i sirapskakorna eller kolakakorna 15 - 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Låt sirapskakorna eller kolakakorna svalna ett par minuter sedan du skär dem i sneda bitar.
  9. Låt sedan kakorna svalna helt och bryt sedan isär dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar