söndag 31 januari 2010

Hjortronmousse

Jag gjorde denna fyllning efter recept på blåbärsmousse, men bytte alltså bara ut bären. Det fungerade bra.

Fyllningen blir ganska mild i smaken, i den tårta jag använde den i, försvann smaken lite in i tårtbottnarna. Kanske berodde det på att bottnarna var ganska tjocka, eller på att jag hade även hackad choklad över moussen i tårtan.

Då kände man mest smaken av den hackade chokladen. Kanske kommer moussen mer till sin rätt i en tårta med tunnare bottnar, och inget annat på den.

Men god var den i alla fall.

Mängden räcker ungefär som fyllning till 1 tårta på 24-26 cm i diameter.


* 200 g hjortron (färska eller frysta och upptinade)
* 0,75 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 4 gelatinblad
* 100 g färskost (typ Philadelphia)
* 2 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen. Mixa hjortronen. Hetta upp en del av hjortronmoset, smält gelatinbladen i det.

Blanda resterande hjortronmos med socker, vaniljsocker och färskost.
Häll i gelatinblandningen.

Vispa grädden, vänd försiktigt ner den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar