På denna blogg kommer jag att lägga ut bilder och recept på mina tårtor och bakverk, samt bilder och beskrivningar på mina egentillverkade kort till olika tillfällen. Titta runt, låt dig inspireras och lämna gärna en kommentar om vad du tycker om mina alster. Det går INTE att beställa något av mig genom denna blogg, den är tänkt som en inspirationskälla till dig som vill ha tips och ideer till egna små eller stora konstverk.
lördag 30 januari 2010
Wienernougat (Julen 2008)
(ca 60 st)
* 100 g flagad mandel
* 250 g nougat
* 125 g mörk (eller ljus) choklad
Klä en form, ca 20x20 cm,med bakplåtspapper.
Rosta den flagade mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad, (i en bunke över kastrull med kokande vatten).
När den smält helt, blanda om ordentligt och rör ner den rostade mandeln.
Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den ståminst 3 timmar att stelna.
Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5x3 cm.
Förvara nougaten i kylskåpet.
Tips:
Man kan göra nougaten i en avlång brödform, då får man en lång "limpa" som man sedan kan skära bitar av, så små...eller så STORA man vill :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar