lördag 30 januari 2010

Wienernougat (Julen 2008)



(ca 60 st)

* 100 g flagad mandel
* 250 g nougat
* 125 g mörk (eller ljus) choklad

Klä en form, ca 20x20 cm,med bakplåtspapper.

Rosta den flagade mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna.

Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad, (i en bunke över kastrull med kokande vatten).
När den smält helt, blanda om ordentligt och rör ner den rostade mandeln.

Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den ståminst 3 timmar att stelna.

Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5x3 cm.

Förvara nougaten i kylskåpet.

Tips:
Man kan göra nougaten i en avlång brödform, då får man en lång "limpa" som man sedan kan skära bitar av, så små...eller så STORA man vill :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar