På denna blogg kommer jag att lägga ut bilder och recept på mina tårtor och bakverk, samt bilder och beskrivningar på mina egentillverkade kort till olika tillfällen. Titta runt, låt dig inspireras och lämna gärna en kommentar om vad du tycker om mina alster. Det går INTE att beställa något av mig genom denna blogg, den är tänkt som en inspirationskälla till dig som vill ha tips och ideer till egna små eller stora konstverk.
lördag 30 januari 2010
Marsipanfigurer doppade i choklad (Julen 2008)
(ca 25 st)
* 200 g marsipan
* 200 g mörk eller ljus choklad (el. 100 g av varje)
* kristyr att garnera godiset med
Kavla ut marsipanen till en 1 cm tjock kaka.
Tryck ut figurer av små pepparkaksformar.
Smält chokladen i vattenbad (i en bunke över kastrull med kokande vatten).
Låt den svalna något - inte stelna!
Doppa varje figur i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp.
Låt de torka på en plåt med bakplåtspapper.
Dekorera dem med kristyr när chokladen stelnat helt.
Förvara dem i burk med lock i kylskåpet.
Tips:
Färga kristyren i olika färger, det blir väldigt dekorativt på godiset med olika mönster i olika färger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar