En riktigt god choklad muffins med en liten överraskning i, i form av banan och center. Vilken centerchoklad du väljer beror helt på din egen smak. Vill du utesluta bananen går det också bra.
(12-14 små)
* 100 g mörk choklad
* 150 g smör (rumstempererat)
* 1 3/4 dl råsocker
* 2 ägg
* 2½ dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1½ msk kallt starkt kaffe
Fyllning och garnerning:
* ca 1 banan
* 1 centerrulle
* florsocker (utesluts om du har någon mousse eller frosting på vid servering)
Ugn 200 grader
Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad. Rör smör och råsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Rör i chokladen. Blanda samman de torra ingredienserna och rör i dem tillsammans med kaffet. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten.
2. Skär bananen i skivor och dela chokladbitarna på hälften, (eller ta en hel bit i varje). Lägg en bananskiva och chokladbit i varje muffins. Fyll på med resterande smet.
3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. De ska vara lite kladdiga.Låt svalna. Pudra ev. över lite florsocker vid serveringen, eller ha mousse eller frosting på dem.
söndag 31 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar