Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






lördag 17 april 2010

Jordgubbs- och cheesecake muffins

 Dessa såg jag recept på och blev så sugen att provbaka dem nu i påsk. De blev jättegoda. Flera steg att göra vid bakningen, men det var det värt.











8 stora el. 12 mindre muffins

Muffinssmet:
* 125 g smör (rumsvarmt)
* 1 3/4 dl strösocker
* 2 ägg
* 1 1/4 dl mjölk
* 3,5 dl vetemjöl
* 1,5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning:
* 150 g jordgubbar
* ½ dl strösocker
* 1,5 msk maizena majsstärkelse

Cheesecakefyllning:
* 200 g cream cheese (typ Philadelphiaost el. annan naturell färskost)
* 3/4 dl strösocker
* 1 ägg
* 1 tsk vaniljsocker

Vaniljströssel:
* 1 1/4 dl vetemjöl
* 3/4 dl strösocker
* 1 msk vaniljsocker
* 60 g smält smör


1. Muffinssmet:
    Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. 
    Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan försiktigt ner det i 
    smeten. 

2. Cheesecakefyllning:
    Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa  
    blandningen luftig.

3. Jordgubbsfyllning:
     Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.

4. Vaniljströssel:
     Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smält smör.

Till slut:
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt

Lägg en matsked muffinssmet i botten på formarna.
Lägg på ett lager med jordgubbar (och lite av saften) på smeten.
Lägg på en matsked muffinssmet på ena halvan av muffinsformen, fyll på med en matsked cheesecakefyllning på andra halvan.
Toppa med lite jordgubbar på mitten.
Strö till sist över vaniljströssel.

Grädda i ugnen i 180 grader, ca 30 minuter tills smeten stannat. Känn med sticka. Grädda något kortare tid om du gör mindre muffins.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar