8 stora el. 12 mindre muffins
Muffinssmet:
* 125 g smör (rumsvarmt)
* 1 3/4 dl strösocker
* 2 ägg
* 1 1/4 dl mjölk
* 3,5 dl vetemjöl
* 1,5 tsk bakpulver
Jordgubbsfyllning:
* 150 g jordgubbar
* ½ dl strösocker
* 1,5 msk maizena majsstärkelse
Cheesecakefyllning:
* 200 g cream cheese (typ Philadelphiaost el. annan naturell färskost)
* 3/4 dl strösocker
* 1 ägg
* 1 tsk vaniljsocker
Vaniljströssel:
* 1 1/4 dl vetemjöl
* 3/4 dl strösocker
* 1 msk vaniljsocker
* 60 g smält smör
1. Muffinssmet:
Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan försiktigt ner det i
smeten.
2. Cheesecakefyllning:
Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa
blandningen luftig.
3. Jordgubbsfyllning:
Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.
4. Vaniljströssel:
Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smält smör.
Till slut:
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt
Lägg en matsked muffinssmet i botten på formarna.
Lägg på ett lager med jordgubbar (och lite av saften) på smeten.
Lägg på en matsked muffinssmet på ena halvan av muffinsformen, fyll på med en matsked cheesecakefyllning på andra halvan.
Toppa med lite jordgubbar på mitten.
Strö till sist över vaniljströssel.
Grädda i ugnen i 180 grader, ca 30 minuter tills smeten stannat. Känn med sticka. Grädda något kortare tid om du gör mindre muffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar