Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






lördag 17 april 2010

Tårtbotten till långpanna (40x28 cm ca)

Till doptårtorna behövde jag ett bra tårtbotten recept som skulle räcka till en långpanna. Letade på nätet och hittade denna på ett ställe. Den blev bra, inte så värst hög, (kanske berodde det på höjden på ugnsformen - vet inte), men god och lätt att göra.

Jag lyckades ändå få ut 3 bottnar ur varje tårta, med lite pusslande med vissa tårtbottnar.

* 12 ägg
* 7,5 dl strösocker
* 3,75 dl vetemjöl
* 3,75 dl potatismjöl
* 7,5 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker fluffigt och vitt. Blanda alla ingredienser i en skål. Rör sen ner i äggsmeten. Grädda i långpanna längst ner i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

Vill man göra en chokladbotten istället, byt ut 0,75 vetemjöl och 0,75 potatismjöl mot kakao.

Tips!
För att tårtan ska lättare kunna delas i bottnar, kan man frysa tårtan och sedan dela den lite halvfrusen. Att sedan frysa in bottnarna var för sig och ta fram dem frusna en i taget när du lägger fyllning på och gör i ordning tårtan gör det hela mycket lättare. Du får inga smulor i fyllningen eller spacklingen utan det går lätt att breda på. Tårtbottnarna hinner tina upp bra innan den ska ätas, det går rätt fort, även om tårtan sedan förvaras i kylskåpet innan  serveringen.

2 kommentarer:

  1. TACK för detta fina recept - att du ville lägga ut så fler kunde få ta del i det!!!! Mången varmt, tack!!!

    Anna S.

    SvaraRadera
  2. Varsågod! Vad roligt att du uppskattade det. Tack själv :)

    SvaraRadera