lördag 30 januari 2010
Marsipanfigurer doppade i choklad (Julen 2008)
(ca 25 st)
* 200 g marsipan
* 200 g mörk eller ljus choklad (el. 100 g av varje)
* kristyr att garnera godiset med
Kavla ut marsipanen till en 1 cm tjock kaka.
Tryck ut figurer av små pepparkaksformar.
Smält chokladen i vattenbad (i en bunke över kastrull med kokande vatten).
Låt den svalna något - inte stelna!
Doppa varje figur i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp.
Låt de torka på en plåt med bakplåtspapper.
Dekorera dem med kristyr när chokladen stelnat helt.
Förvara dem i burk med lock i kylskåpet.
Tips:
Färga kristyren i olika färger, det blir väldigt dekorativt på godiset med olika mönster i olika färger.
Etiketter:
Godis: Jul
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar