lördag 30 januari 2010
Wienernougat (Julen 2008)
(ca 60 st)
* 100 g flagad mandel
* 250 g nougat
* 125 g mörk (eller ljus) choklad
Klä en form, ca 20x20 cm,med bakplåtspapper.
Rosta den flagade mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad, (i en bunke över kastrull med kokande vatten).
När den smält helt, blanda om ordentligt och rör ner den rostade mandeln.
Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den ståminst 3 timmar att stelna.
Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5x3 cm.
Förvara nougaten i kylskåpet.
Tips:
Man kan göra nougaten i en avlång brödform, då får man en lång "limpa" som man sedan kan skära bitar av, så små...eller så STORA man vill :)
Etiketter:
Godis: Jul
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar