Den här fyllningen kan man ha i vanliga tårtor tillsammans med färska eller frysta bär el. någon bärmousse, men den passar också väldigt bra till en cheesecake med kexbotten.
Mängden räcker ungefär till 2 lager fyllning till tårta på 20 cm i dameter och till 1 lager fyllning till tårta på 26 cm i diameter.
* 200 g naturell färskost
* 200 g vaniljyoghurt (ca 2 dl)
* 1 dl strösocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 dl grädde
* 5 gelatinblad
Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen.
Vispa 2 dl grädde. Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinblad i den.
Blanda ner gelatingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen.
Häll allt ovanpå kexbotten, låt stelna i kylskåp över natten.
Eller låt moussen stelna i kylskåp 30 min, sedan bred den över tårtbotten.
söndag 31 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar