Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






söndag 18 april 2010

Pärongrädde

Enkel fyllning där du kan variera med vilken frukt eller vilka bär du vill.


* ca 500 g konserverade päron  (1 burk)
* 2 dl grädde
* 100 g naturell färskost (cream cheese)
* 2 tsk vaniljsocker (eller vaniljarom för an sockerfri/lättsockrad variant)

Låt päronen rinna av ordentligt och skär dem sedan i små bitar (alt. mosa dem)
Vispa grädden ganska hårt. Blanda ner päronen och färskosten och blanda ordentligt. Bred över tårtbotten.

Tips!
När du blandar denna fyllning, kan det vara bra att vispa ihop grädden med färskosten innan du blandar i päronen, så att färskosten fördelar sig ordentligt i fyllningen. Annars finns en risk att den klumpar sig och då kanske inte det blir lika gott om du får en stor klump färskost bara i munnen när man äter av fyllningen.

Visserligen känns det inte lika mycket i tårtan med allt det andra goda i och på. Men kan ändå vara bra att tänka på.

2 kommentarer:

  1. Har du nåt tips på fyllning till pärongrädde?

    SvaraRadera
  2. Nina! Visst har jag ett tips på fyllning som passar till pärongrädde. Något som jag själv velat prova länge men det har inte blivit av än. After Eight fluff. D.v.s After Eight som du smälter ner i grädde i panna på spisen. Men låt inte grädden koka utan bara bli varm så chokladen smälter. Blanda efter eget smak och tycke. Sedanlåter du det hela kallna. T.ex. ca 30 min i kylskåp. Vispa sedan upp det till ett härligt fluff som du kan breda på tårtan. Vill du ha en något krämigare smak, kan du även blnda i lite Philadelphiaost innan du vispar upp det hela.Ca 100g ost till 1-1,5 dl grädde kan vara lagomt.
    Om du gör en tårta med desa två fyllningar i, får du gärna berätta hur det smakade, om det blev så gott som jag tror det kan bli. :)
    Lycka till!! // Åsa

    SvaraRadera