Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






lördag 30 januari 2010

Marsipanfigurer doppade i choklad (Julen 2008)



(ca 25 st)

* 200 g marsipan
* 200 g mörk eller ljus choklad (el. 100 g av varje)
* kristyr att garnera godiset med

Kavla ut marsipanen till en 1 cm tjock kaka.

Tryck ut figurer av små pepparkaksformar.

Smält chokladen i vattenbad (i en bunke över kastrull med kokande vatten).
Låt den svalna något - inte stelna!

Doppa varje figur i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp.
Låt de torka på en plåt med bakplåtspapper.

Dekorera dem med kristyr när chokladen stelnat helt.
Förvara dem i burk med lock i kylskåpet.

Tips:
Färga kristyren i olika färger, det blir väldigt dekorativt på godiset med olika mönster i olika färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar