Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






lördag 30 januari 2010

Wienernougat (Julen 2008)



(ca 60 st)

* 100 g flagad mandel
* 250 g nougat
* 125 g mörk (eller ljus) choklad

Klä en form, ca 20x20 cm,med bakplåtspapper.

Rosta den flagade mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna.

Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad, (i en bunke över kastrull med kokande vatten).
När den smält helt, blanda om ordentligt och rör ner den rostade mandeln.

Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den ståminst 3 timmar att stelna.

Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5x3 cm.

Förvara nougaten i kylskåpet.

Tips:
Man kan göra nougaten i en avlång brödform, då får man en lång "limpa" som man sedan kan skära bitar av, så små...eller så STORA man vill :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar