Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!


fredag 5 februari 2010

Marsipangrisar (Julen 2008)Hur många marsipangrisar du får beror helt på hur mycket marsipan du anväder och hur stora grisar du gör.

Här är det beskrivet hur du gör 5 st marsipangrisar.

Börja med att förbereda allt du behöver. Färga in lite marsipan med röd karamellfärg, (alt. köp färdigfärgad röd marsipan), och rulla 5 små runda bollar som ska bli äpplen.
Kavla ut en liten bit marsipan och skär ut 10 små trianglar för öron och 5 små bitar marsipan som ska bli grisarna svansar.
Skär till resten av marsipanen i 5 större bitar.

Dessa grisar är sedan gjorda efter denna beskrivning:


1. Ta en av de större bitarna. Rulla den till en jämn boll.2. Rulla bollen mellan handflatorna och tryck samtidigt ihop nedre delen av handflatorna så att bollen blir oval och lik en glödlampa i formen.3. Håll om det som ska bli trynet med två fingrar och tryck sedan andra handens pekfinger inåt och uppåt så att grisen får ett uppnäst tryne.4. Skär en skåra i trynet för grisens mun.5. Truck in en pennspets i grisens mun för att göra plats för äpplet och gör två små hål som näsborrar.6. Sätt äpplet i munnen. Tryck med fingrarna två fördjupningar på sidorna och sätt dit silverpärlor som ögon.7. Gör några små skåror över näsroten för att förstärka intrycket av grisens tryne.8. Sätt pennspetsen mellan bordet och grisens bakdel, pressa sedan pennan uppåt så det blir som två skinkor.9. Rulla en lång smal korv av marsipan. Tryck sedan ett hål för svansen.10. Stoppa in ena änden av marsipankorven i svanshålet. Tryck till med pekfingret för att fästa den och forma sedan en skruvad knorr.11. Platta till kanterna på de små platta trianglarna som ska bli grisens öron. Gör två hål bakom ögonen med pennan.12. Vik örat runt pennspetsen och sätt in det i hålet.

13. Smält chokladen i vattenbad, (i bunke över kokande vatten). Doppa grisen i chokladen. Dutta bort överflödig choklad.14. Ställ på bakplåtspapper att torka.

Nu har du en alldeles egen marsipangis att imponera din omgivning med.
Det ser proffsigt ut men är inte särskilt svårt att göra efter denna beskrivning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar