(ca 30 st)
(Tid: 1 tim & 45 min)
* 100 g matfett
* 1 msk vaniljsocker
* 1 dl strösocker
* 1 ägg
* 50 g hasselnötter
* 4 dl vetemjöl
* 2 msk kakao
Kräm:
* 50 g vit choklad
* 150 g matfett
* 1½ dl florsocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 1 äggula
Garnering:
* 50 g vit choklad
Rör matfett, vaniljsocker, strösocker och ägg pösigt. Mal nötterna, blanda med mjöl och siktad kakao. Rör ner det i äggsmeten. Arbeta ihop till en deg, låt ligga kallt i 1 tim.
Kavla ut degen 3 mm tjock, ta ut runda kakor, 4 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 8 minuter.
Smält chokladen till krämen, låt svalna. Rör ihop matfett, florsocker, vaniljsocker och äggula. Rör ner chokladen.
Spritsa eller bred krämen mellan kakorna, lägg ihop två och två.
Smält chokladen till garnering och spritsa en blomma på varje kaka.
fredag 5 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar