Långpannekaka och saffransbulle i ett nästan. Blir man lite trött på de vanliga saffransbullarna kan denna långpannekaka vara ett alternativ.
(ca 12-15 st)
* 150 g margarin
* 5 dl råsocker strö
* 4 ägg
* 4 dl filmjölk
* 1 g saffran
* 2 dl russin
* 6 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
Rör margarin och råsocker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i filmjölk och saffran.
Blanda russin, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten i långpanna med smort bakplåtspapper.
Grädda mit i ugnen i 175 grader i ca 15-20 min.
Topping:
* 5 dl flor med chokladsmak, eller...
* 5 dl råsocker flor, eller...
* 5 dl florsocker
* 75-100 g Milda Culiness (flytande smör)
* ev. lite vatten
Blanda mararinet med någon av florvarianterna till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan.
(Jag använde vanligt florsocker blandat med flytande smör + liten skvätt vatten till min glasyr på denna kaka).
fredag 5 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar