Detta är ett kul material att arbeta med. Det blir kladdigare än sugerpaste eller marsipan, man får kavla det ganska snabbt mellan bakpapper el. plastfolie, eller forma skulpturer ganska snabbt, sedan lägga dem i kyl eller frys i väntan på att användas, så de inte klibbar ihop sig.
Men det blir gott och är inte svårt att göra.
Ställer man in det i kylen efter den är gjord, stelnar den väldigt fort och blir ganska hård. Den mjuknar sedan i rumstemperatur igen. Men ska den användas på en gång så rekommenderar jag att den inte tillåts hårdna för mycket, då blir den svårare att hantera.
* 1 3/4 dl sirap
* 400 g smält choklad
Smält schokladen i vattenbad (i bunke över sjudande vatten).
När chokladen smält helt tillsätts sirapen. Rör blandningen tills den tjocknat.
Låt smeten stå i kylskåpet tills dagen efter, då är massan helt hård och måste knådas smidig. (Detta kan vara lite klurigt,men låt den mjukna liteinnan du knådar den så blir det lite lättare).
Om man ska göra ett lock till tårtan är det god idé att kavla massan med plastfolie eller bakpapper under och ovanpå.
Man måste kanske lossa locket då och då för att kavla vidare.
För att göra garnering av chokladpasta kan mananvända utstickare för marsipan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar