Detta recept är egenligen en "lätt sockerkaka", men jag tycker den blev så pass bra som tårtbotten att jag tar med den i denna kategori. Man kan alltså ha den som vanlig sokerfri sockerkaka istället om man vill det.
Den passar bra som tårtpanna också (tårtbotten i långpanna).
(ca 15 skivor- som vanligt bakverk)
* 4 ägg
* 4 dl sötningsmedel
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl potatismjöl
* ½ tsk bakpulver
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt under vispningen äggulor och sötningsmedel.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner allt i en smet men rör inte längre än att allt är väl blandat.
Häll smeten i en smord bröad form eller liten långpanna, (ca 2 l).
Grädda i 200 grader, ca 25 min.
torsdag 11 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar