Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






lördag 6 februari 2010

Chokladtårtbotten (Sussie's chokladkaka)

Har fått ett jättebra recept av en arbetskompis på en god chokladtårtbotten. Hon använde den som kaka med grädde till, men jag kom på att prova göra den i dubbel sats till en långpannekaka för att ha till en tårta i avlång modell. Det gick bara bra.

Ett tips vad gäller denna tårtbotten:
Låt den stå ett tag innan du rör i den, delar den o.s.v. Gärna kallt i kylskåp över natten efter den blivit färdig. Då "sätter" sig kakan bättre och blir mer lätthanterlig. Den är rätt smulig och porös precis när den är färdiggräddad.


* 150 g smält smör
* 1½ dl vatten
* 2 ägg (röres i på slutet)
* 2 tsk bakpulver
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 msk kakao
* 2½ dl strösocker
* 2½ dl vetemjöl

Smöra och bröa en form, (så stor du vill ha kakan - dubbel sats räcker till långpanna)

(Alt. lägg bakpapper i botten på en form eller lånpanna, ev. lite flytande smör på det).

Blanda alla torra ingredienser först. Sedan blandar du i det smälta smöret och vatten. Till sist rör du ner äggen.

Grädda kakan längst ner i ugnen på 200 grader, 30-40 min.

Låt den stå ett litet tag innan du stjälper upp den. Låt den sedan också kallna helt, gärna stå i kylskåp över natten innan du delar den eller skär i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar