Har fått ett jättebra recept av en arbetskompis på en god chokladtårtbotten. Hon använde den som kaka med grädde till, men jag kom på att prova göra den i dubbel sats till en långpannekaka för att ha till en tårta i avlång modell. Det gick bara bra.
Ett tips vad gäller denna tårtbotten:
Låt den stå ett tag innan du rör i den, delar den o.s.v. Gärna kallt i kylskåp över natten efter den blivit färdig. Då "sätter" sig kakan bättre och blir mer lätthanterlig. Den är rätt smulig och porös precis när den är färdiggräddad.
* 150 g smält smör
* 1½ dl vatten
* 2 ägg (röres i på slutet)
* 2 tsk bakpulver
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 msk kakao
* 2½ dl strösocker
* 2½ dl vetemjöl
Smöra och bröa en form, (så stor du vill ha kakan - dubbel sats räcker till långpanna)
(Alt. lägg bakpapper i botten på en form eller lånpanna, ev. lite flytande smör på det).
Blanda alla torra ingredienser först. Sedan blandar du i det smälta smöret och vatten. Till sist rör du ner äggen.
Grädda kakan längst ner i ugnen på 200 grader, 30-40 min.
Låt den stå ett litet tag innan du stjälper upp den. Låt den sedan också kallna helt, gärna stå i kylskåp över natten innan du delar den eller skär i den.
lördag 6 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar