Denna tårtbotten använde jag till Fars Dags tårtan, gjort som en skjorta med slips, (se "Tårtor och bakelser"). Den blev bra och smakade gott. Inte svår att göra heller.
Denna tårtbotten kan man lätt göra i olika storlekar och både rund och i långpanna. Principen är lika mycket av varje ingrediens.
Olika många ägg i beroende på tårtans storlek, man utgår från äggen och tar därefter lika stor mängd av de övriga ingredienserna.
Tårtstorlek:
* 18 cm i diameter: 2 stora ägg
* 20 cm i diameter: 3 stora ägg
* 24 cm i diameter: 4-5 stora ägg
* 26 cm i diameter: 5-6 stora ägg
Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i det ena glaset. Mät upp lika mycket socker i det andra glaset som mängden ägg, och lika mycket mjöl i det tredje glaset.
Man kan ersätta 1/3 - 1/4 av vetemjölet med potatismjöl, eller med kakao om man vill ha en chokladbotten.
I mjölglaset blandar du ner bakpulver:
* 1 tsk till 2-3 stora ägg
* 1,5 tsk till 4-5 stora ägg
* 2 tsk till 6 stora ägg
Blanda allt och grädda i ugn på 175 grader till botten verkar klar och du känner att stickan är torr, och botten fått färg.
I receptet som jag skrivit av fanns ingen tidsangivelse för gräddningen, men det fungerade bra ändå. Man får prova sig fram vid olika storlekar på tårtbotten.
söndag 7 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad massa fint du också gjort! :) Korten imponerar på mig som inte alls gjort såna. Här verkar finnas en massa bra recept som jag kanske "måste" prova nåt tag. Men förresten, angående detta recept på tårtbotten, jag har ett motsvarande recept i min blogg och där finns tidsangivelser (även om ganska obestämda...).
SvaraRaderaTack Tove! Ja kort är någor som jag också känner mycket för :)
SvaraRaderaSka kolla ditt recept för tidsangivelserna på denna tårtbotten,kanske blir det ännu lättar att baka den då.