Precis som den sockerfria ljusa tårtbotten, så är denna egentligen en sockerfri mjuk chokladkaka, som man kan ha som bakverk i sig. Men den passar bra som chokladtårtbotten också, eller bakelser som jag ofta gör till min mamma.
(ca 15 skivor - som vanligt bakverk)
* 100 g margarin eller smör
* 4 dl sötningsmedel
* 2 ägg
* 1 tsk bakpulver
* 3 msk kakao
* 3 dl vetemjöl
* 1 1/4 dl mjölk
Rör matfettet och sötningsmedlet pösigt, (inte smälta matfettet).
Tillsätt äggen ett i taget, samt bakpulver, kakao och mjöl.
Rör smeten slät och jämn, häll i mjölken och blanda allt väl.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175 grader, ca 45 min.
torsdag 11 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar